Η Μονή μας γιόρτασε και φέτος με λαμπρότητα την εορτή της Θεοσημίας και την εκ μεταθέσεως σεπτή μνήμη του ιδρυτή και προστάτη της, Οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου.  Η Θεοσημία είναι εορτή που καθιέρωσε ο ίδιος ο Άγιος μας σε ανάμνηση της θαυμαστής διάσωσής του από πτώση βράχου, όταν ελάξευε την Ανωτέρα Εγκλείστρα του.  Για την περίπτωση συνέταξε μάλιστα ο ίδιος ιδική ευχαριστήρια προς τον Θεόν ακολουθία.   Ο Άγιος κοιμήθηκε στις 12 Απριλίου που είναι περίοδος Μεγάλης Σαρακοστής.  Γι’  αυτό και η σεπτή του μνήμη καθιερώθηκε να συνεορτάζεται εκ μεταθέσεως την ίδια μέρα με την εορτή της Θεοσημίας, ήτοι την 24η Ιανουαρίου.

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.κ Βασίλειος, ο οποίος προέστη και του Αρχιερατικού Συλλείτουργου και κήρυξε τον Θείο Λόγο την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.  Στο συλλείτουργο συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, ο καθηγούμενος της Μονής θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κωνσταντίας, Αρχιμ. Αυγουστίνος, πατέρες από την λεβεντομάνα Κρήτη και οι πατέρες της Μονής μας.

Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, αρκετοί ήσαν οι πιστοί που προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν τον Άγιο και να εκζητήσουν τη Χάρη και την προς τον Κύριο μεσιτεία Του για τη σωτηρία τους και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της ζωής.

 

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ